WAT IS CANICROSS?
canocross homeCanicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt. Het is goed voor je conditie, goed je hond en voor de onderlinge band met je hond. De meeste honden vinden het fantastisch om te doen!

WAT HEB JE NODIG?
Iedereen die kan hardlopen en een hond heeft, kan gaan canicrossen. Ongeacht het ras en de grootte van je hond. Hij moet wel minimaal 1 jaar oud en gezond zijn. De ene hond is ook meer geschikt dan de andere. De hond draagt met canicross een speciaal hondentuig (harnas) en is verbonden met de hardloper door middel van een elastische lijn. De hardloper draagt een heupgordel waaraan deze lijn bevestigd is. Het is de bedoeling dat de hond vooruit loopt en de hardloper voorttrekt. Goede trailschoenen zijn een aanrader.

canibasWAAR TRAINEN?
Je kunt gewoon lekker zelf op pad gaan, de bossen in met je hond, om te gaan canicrossen. Je kunt ook meetrainen met Canicross Zeeland we trainen op de Grevelingendam (beginners en gevorderde training) en met enige regelmaat ook in de bossen van Westenschouwen. Je kan ons volgen op Facebook, Canicross Zeeland.

MEEDOEN MET WEDSTRIJDEN
Er worden regelmatig canicrosswedstrijden georganiseerd in Nederland. Deze staan in de kalender op de site van Canicross Nederland. Het is niet nodig om lid te zijn van een vereniging om aan wedstrijden in Nederland deel te kunnen nemen. Wees wel goed voorbereid met een degelijke training en lees het wedstrijdreglement van Canicross Nederland op hun site. Ook bij reguliere crosslopen worden steeds vaker canicrossers toegelaten.

HOE IS HET ONTSTAAN?
Deze sport is ontstaan in Canada vanuit de sledehondensport en valt daar nog steeds onder. In de sledehondensport trekken honden, alleen of in een team, al rennend personen en kleine voertuigen voort. Dat kan met en zonder sneeuw, maar in ieder geval altijd op onverharde paden.