mullerthal trailMullerthal Trail 2018
Vrijdag om 11:00 uur vertrek vanuit Zierikzee richting Luxemburg om 3 dagen lang daar in de heuvels het trailrunnen maar weer eens op de echte wijze te beleven. Met 18 lopers, waaronder een 12-tal Bosbokken, verblijven we in hotel Trail-Inn in het plaatsje Berdorf. De weersvoorspellingen wijzen op prima hardloop-weer, dus vol goede moed snellen we richting Luxemburg. Verdeeld over 2 auto's rijden Erwin, Marleen, Jacqueline, Bart, Lianne, Johnny, Serge en Dick totdat we het cafeïne-tekort moeten aanvullen. Toevallig ontmoeten we daar Birgit, Ilse, Bastian en Robert die ook Rianne in Heinkenszand hebben opgepikt. Verder richting Berdorf. Na een voorspoedige reis treffen we daar de overige 6 lopers, Angelique, Wessel, Mirjam, Jolanda en Barry. De kamers worden bevolkt, waarna we een heerlijke pastamaaltijd nuttigen.

De 1ste etappe:
MULLERTHAL (1)Met de bus naar Echternach en vandaar terug lopen over een Trailpad naar Berdorf. Een korte etappe van 6,3 km maar wel met 300 hm's om meteen maar in de feeststemming te komen. We mogen gratis de bus met de bus mee, sommigen vermoeden dat dit is omdat de chauffeur de achterstand op het schema wil inhalen. Dick denkt dat de reden meer gezocht moet worden in het criminele, ongure uiterlijk van Serge. Dat valt nog best tegen, om zo vanuit de bus met een flink gevulde maag een heuvel op te snellen met een kleine 150 hm's. Maar de idyllische sfeer, in het donker met de looplampjes op, verzacht de pijn. Zelfs de na-werkende pasta wordt steeds rustiger. Na een uurtje met de gehele groep gezamenlijk weer bij het hotel aangekomen. Een heerlijke verfrissende douche en daarna volgens een héél oud Trailgebruik( volgens Bart en Johnny) de te volgen tactiek voor de tweede etappe bespreken onder het genot van een paar Trappistjes.

2de etappe:
Het serieuzere werk........33km met meer dan 1000 hm's. Na een heerlijk ontbijt staat de groep klaar voor route 2 door het Mullertahl. Na een kort inloopstukje wordt de groep in 2-en opgesplitst. MULLERTHAL (14)We volgen de Mullertahl-route nummer 2 langs de mooiste plekjes. Na reeds een 10tal trails in de Belgische Ardennen gelopen te hebben, wordt ik hier toch verrast door de fantastisch mooie vergezichten, kabbelende beekjes, grillige enorme rotspartijen en daarin weer de smalle spleten. Daar moeten we ons soms bijna doorheen wringen om dan weer, via de nodige trapjes, opeens te worden verrast door zo'n fantastisch vergezicht over een dal. Na een frisse start, net boven het vriespunt, worden de mutsjes en handschoenen alweer in de rugzakken gepropt....heerlijk loopweer; droog, geen wind en ongeveer 4 *C.

Zo rennen we verder, en blijkt dat gids Birgit wel héél solidair is met de 1ste groep(met gids Bastian?!).....we lopen verkeerd op het zelfde punt. Gelukkig pakken we de route weer snel op. Enkele lopers besluiten dat het genoeg is en stappen op een bus die ze weer terug brengt naar Berdorf. De rest bikkelt gestaag verder, en uiteindelijk zijn we ook weer terug bij de Trail-Inn na 37 km en bijna 1200 hm's. Na een verfrissende douche nuttigen we weer een uitstekende maaltijd en proosten we nog maar een paar keer op de geslaagde dag 2.

3de etappe:
Afsluitende etappe van 16,6km met 600 hm's. Bij het ontbijt blijkt dat het toch niet de stoelen zijn die zo kraken, hier en daar heeft een spiertje ook wel enige moeite om weer te functioneren......maar goed, na de calorieën weer voldoende aangevuld te hebben, bezwijkt ook de laatste loopster onder de groepsdruk....we gaan weer met 18 op pad voor het laatste stukkie. Enige paniek onder de lopers bij de start; we lopen geen vaste route, maar moeten de organisatie volgen......dat schept toch enige onrust. Maar ja, we hebben "A" gezegd, dus we gaan weer enigszins stijfjes van start. Het begin is heerlijk; een lange afdaling en we lopen de pijntjes er dan ook weer snel uit. Het wordt langzaamaan vervelend(rustig Serge, gaat nu niet over jou), en we vallen in herhaling....maar het is echt prachtig mooi hier. MULLERTHAL (18)Langs beekjes, een ruïne van een kasteel klimmen-dalen-klauteren-stuiteren-glibberen-glijden....maar vooral toch weer genieten. Zelfs een moordende klim bijna aan het eind van de route krijgt de lach niet meer van ons gezicht!!! We zijn zelfs bijna blij als de route dus weer langer is; 18km!!! Al moet ik daar nog wel 2 TonTonnetjes rond
het hotel voor doen.

Na het opfrissen in het hotel nog een voortreffelijke lunch genoten.
Ik heb tijdens dit weekend wel 1 ding geleerd: Veganistisch eten ga je niet minder van ontluchten;))

Met dank aan: John de Vlogger, Bart van Tellingen en GoPro-Wessel. En niet te vergeten de super dappere hondjes Laila en Tommy. En natuurlijk ook de andere lopers, hele fijne groep mensen met hetzelfde doel voor ogen; genieten!!!

En natuurlijk onze organisatie; Birgit&Bastian..SUPER DE SUPER!!!!

Ik hoop dat ik volgende keer weer mee mag/kan

Dick Hart