TRAILLOGOTrailrunning evenement Trail d'Albertville
Een interview door Sportzapper...

Het idee van de Trail d'Albertville
Samen met mijn vriend willen we in februari 2017 deelnemen aan de Trans Gran Canaria. Dit is een tocht van 82 km. met 4300 hoogtemeters. Voor ons is de Trail d'Alberville eigenlijk een test. Nog nooit eerder hebben we deze afstand met dit aantal hoogtemeters gelopen. Het doel is dan ook om binnen de tijd de finish te halen. Wij gaan wel direct voor de 48 km. Er is ook een 26 km. en een 12 km. afstand.

Conditie en training

We hebben nog nooit eerder zo ver en zoveel hoogtemeters per km gelopen. Ik heb iedere maand toegewerkt naar een trail met steeds weer een langere afstand en meer hoogtemeters. Ik train ongeveer 2 x per week (hardlopen) en geef 5 uur per week sportlessen die ik zelf mee doe op de sportschool waaronder coretraining en krachttraining (pump, power). Ik ben helemaal klaar voor de Trail d'Alberville zonder blessures.

Ervaring van de Trail d'Albertville
De Trail d'Alberville heeft absoluut aan de verwachtingen gedaan. Het was mooi, zwaar, leuk en ontzettend modderig want het regende de hele dag en de dag ervoor. Hierdoor werd het een grote glijbaan. Ik ben vier keer onderuit gegaan maar er niets aan over gehouden. Helaas door de regen geen mooie vergezichten maar het was wel een super mooie route met veel bos. Er waren twee hoge pieken van boven de 1800 meter. Super vet. De tocht was perfect georganiseerd door de vele vrijwilligers.

Voorbereiding
We waren conditioneel goed voorbereid, maar het blijft lastig om zulke lange klimmen en afdalingen in Nederland goed te trainen. Het gevolg is erg veel spierpijn, maar zonder blessures! De kleding was goed gekozen. Op de dag zelf gekozen voor lange mouwen en ¾ broek in verband met de regen.

Beleving
De gave paden en lange klimmen en afdalingen met modder zijn me het meest bijgebleven. Ook door een oud fort lopen was prachtig. Het was echt heel fijn om dit samen te kunnen beleven. De trailroute is erg mooi, goed verzorgt en niet massaal. Ongeveer 150 startende deelnemers. Trail d'Alberville echt een trailrun evenement om aan te raden.

Accommodatie
Helaas was de accommodatie niet helemaal wat we er van verwacht hadden. We zijn van zaterdag op zondag op een andere camping gaan staan omdat het hek van de municipal camping pas om 8:00 uur open zou gaan en we hadden de camper nodig om bij de start te komen. De start Trail d'Alberville was om 5:45 uur. Verder was de camping en de camper prima.

Boeken van de reis
We hebben de hele reis zelf geregeld. We rijden er donderdag en vrijdag heen. Zondag is de Trail d'Alberville en komen dan dinsdag weer terug. Wij hebben de luxe van een eigen camperbusje en hebben alleen de camping geboekt. Onze camping heet Camping municipal in Alberville.

Benodigde materialen
Mijn uitrusting bestond uit de Salomon speedcross 3, een Salomon vestje met waterzak (Sense pro 12 L) en een Salomon broek, shirt en onder shirt. Daarnaast een regenpak van Haglofs. Voor het goed bijhouden van de hoogtemeters draag ik een Suunto Ambit 3 sporthorloge. Hiervan is de batterijduur optimaal. Ik heb stokken van Black Diamond.