TRANSGRAN LOGOTrans Gran Canaria 2017
Wat een bizarre tocht, 82 km hardgelopen tenminste berg op wandelen zodra het vlak werd gingen we hardlopen. tenminste bergafwaarts probeer je ook zoveel mogelijk te rennen. Maar wat was het mooi en gaaf. De eerste 40 km zaten de meeste hoogtemeters in zo'n 3600, dat ging eigenlijk best soepel. We hadden goed uit geruste drankposten om de +/- 10 km met noten, chocolade, dadels, chips en nog veel meer. En die op 40 km hadden we ook nog een dropbag mogen achterlaten voor extra voeding en schone kleding en een blikje cola. Het eten was daar extra uitgebreid pasta, soep, aardappelen en nog van alles meer. Toen de 2e deel dat werd veel afdalen en we wisten dat het op het einde er nog een erg rot stuk zou komen.

We begonnen aan het 2e deel met een flinke klim naar het hoogste punt. Toen begon het vele afdalen en al snel voel je dan je bovenbeentjes. Het "hardlopen" werd al snel "een jogje" van zo'n 6a7 km/uur vlak ging dat nog wel dan haalde we de 10 km per uur nog wel maar naar beneden deed toch wel veel pijn. En dan zaten er toch ook nog best veel klimmetjes in.  En dan heb je Birgit naast je die met een snelheid van 6 km de berg op wandelt. Ik moest dan regelmatig ff gaan joggen om haar bij te houden.

Om 19:30 uur werd het donker dus hoofdlamp op je hoofd en door lopen ... nou ja nog meer wandelen want je ziet het allemaal niet meer zo goed. Toen kwamen we in de rivierbedding het Kl...e stuk hier hadden we al gelopen als training eerder deze week. Ik schat 8/10 km lang losse stenen afgewisseld met paden ook met losse stenen. 15 km voor de finish zat ik er helemaal door heen. Ben normaal niet zo'n gelletjeseter maar had er toch maar 4 meegenomen. Eerst 1 van ?? naar ?? en we konden weer verder en dat nog 4 keer tot aan de laaste dankpost 3 km voor de finish. Daar hadden ze koffie een heerlijk bakkie pleur. Dat had ik nodig.... en de drive dat het bijna klaar was 3 km...2 km....1 km daar was de finish. We hebben het gedaan, het is ons gelukt. Samen, samen met mijn Birgit hebben we het volbracht. 82 focking kilometers. Wat een kolere eind, maar wauw wat gaaf. Dank aan al de vrijwilligers van de #TGC dank aan al de mensen langs de weg (venga, venga) en dank aan mijn reisgenoten van BTK en natuurlijk mijn Btj.