logoSwiss Trail Tour 28-29-30 September 2018

“Wat nu?”; dachten Bastian, Robert, Dick en ik toen we uitgeloot waren voor de UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc). We zijn toen gaan zoeken op internet en op verschillende trailsites en zo kwamen we op de de Swiss Trail Tour, een 3 daagse stagerun in Zwitserland, in Lenk. Een evenement dat voor de eerste keer op die locatie georganiseerd werd dus er was nog niet zoveel over bekend maar het zag er allemaal wel al mooi en uitdagend uit. Tevens was het een goede test voor het doel van 2019...de TAR!

STT2018 6Na maanden van trainen en voorbereiding reisden we woensdag 26 september met 8 Bosbokken af naar Lenk. We verbleven daar in een mooi en ruim appartement boven op de berg met een fantastisch uitzicht. Wat een bofbipsen zijn we dan toch, super omgeving, topgezelschap en super mooi weer.

De dag erna zijn we met de gondel naar 2100 meter gegaan om alvast een beetje de route van zaterdag te verkennen en een beetje te acclimatiseren. Ook nog maar even een extra klimmetje gedaan om de benen te testen. En die avond zijn we nog netjes naar de racebriefing geweest zodat we 200% goed voorbereid waren.

ESTT2018 2n dan is het opeens vrijdag. Het evenement waar we maanden met z’n allen naar toe hebben geleefd kan dan eindelijk beginnen. Naast de tour 3 daagse is er ook een ultra 3 daagse en deze startte altijd 20 minuten voor ons. Dus vrijdagochtend om 9:20 uur zijn we met ongeveer 80 lopers van start gegaan. Korte broek en hemdje waren voldoende want het beloofde die dag zo’n 20 graden te worden. De eerste tour had een lengte van 30 km en 1500 H+ dus dat was een goede warming up voor dag 2. En wat was het mooi en wat waren de vrijwilligers en supporters vriendelijk en enthousiast. De route stond goed aangegeven en er waren twee extra drankposten i.v.m. de warmte. We hebben, ondanks dat het pittig was, van het begin tot het eind genoten. De tijdslimiet was ruim voldoende dus dat gaf ook geen druk. En alle 10 hebben het makkelijk binnen die limiet gelopen. De een heeft het iets zwaarder gehad dan de
ander maar ook dat is heeeeel normaal. Heel tof was ook dat Rian Verstelle en Johny Ravia top 3 stonden in hun categorie na dag 1, bikkels!!!

STT2018 5Na een heerlijke pasta maaltijd van de organisatie zijn we terug naar het appartement gegaan om ons voor te bereiden op dag 2 en ieder zijn verhaal van de dag aan te horen. En na weer een heerlijke pastamaaltijd maar deze keer van Bastian is iedereen vroeg zijn bed ingedoken. Zaterdag, Tourdag 2, 37 km met 1900 H+, spierpijn en enige moeite met de trap op en aflopen. Oei oei oei dat zou wat worden zeg. Maar het mocht de pret niet drukken. Om 9:20 uur zijn we van start gegaan om wederom te kunnen genieten van het mooie Simmental. Na een spannende richel te hebben getrotseerd zijn we terug afgedaald naar het dal om te beginnen aan een 7 km lange klim van zo’n 1000 stijgmeters. Het was afzien maar als je dan eenmaal boven bent aangekomen ben je bijna alles van daarvoor weer vergeten.

bijna...

STT2018 1Wederom mooi weer met mooie vergezichten, vriendelijk en veel vrijwilligers en een speaker die zeer blij was met de Nederlandse groep “Bosbokken”. Het was een groot feest en een werden binnen gehaald alsof we allemaal winnaars waren. En ook aan het eind van dag 2 staan Rian en Johnny nog steeds binnen de top 3.

De trappen in huis leken wel steeds langer en steiler te worden of waren het onze benen die steeds zwaarder aan het worden waren...gespierder? Maar niemand gaf op en ook Dag 3 waren we allemaal van de partij. De laatste dag, 9,4 km met 550 H+. Voor Johny en Rian was het extra spannend, konden ze hun positie behouden in het klassement?

STT2018 3Bij de start was het voor de Bosbokken dubbel feest, de organisatie draaide speciaal voor het Nederlandse nummer “Leef” en voor Ilse, die die dag jarig was, werd er door iedereen gezongen. Ook deze relatief korte loop was erg mooi en goed verzorgt maar door vermoeidheid in de spieren en het hele lichaam voelde deze erg lang en zwaar aan. Maar ondanks dat ook nu weer genoten van alles en iedereen.

En Rian en Johny?... respectievelijk 2 en 3 in hun kategorie.   De toppers...

“Swiss trail Tour 3 days stage” is zeker een aanrader voor iedereen die opzoek in naar een meerdaagse berg rail. Natuurlijk hebben wij heel veel geluk met het weer gehad zeker omdat we de dag erna nog in de sneeuw hebben gelopen op dezelfde berg waar we donderdag en zaterdag heerlijk in het zonnetje hebben gelopen. Maar ook met minder weer weet ik zeker dat het mooie trails zijn tot in de puntjes verzorgt zowel de vrijwilligers, het eten als de route.

 

STT2018 10STT2018 11STT2018 8

STT2018 4STT2018 9 old